شايد نان جو به اندازه گندم، جو و كوينولا شناخته شده نباشد، اما اين نان سرشار از خواص است. وجود فيبر، مواد معدني، ويتامينها و آنتياكسيدانها، حفاظت از ديابت و قلب تنها تعدادي از مزاياي نان جو است.
نان جو داراي مزهاي مثل فندق است و جويدن آن مثل پاستا است. رنگ آن اندكي روشنتر از رنگ گندم است. نان جو سرشار از فيبر رژيمي، سلنيوم، تريپتوفان، نياسين، منگنز، مس و فسفر است. هر فنجان نان جو ۲۷۰ كالري دارد و از اين رو يك غذاي كمكالري محسوب ميشود. همچنين براي هزاران سال اين نان توسط ملتهاي مختلف مورد استفاده قرار ميگرفتهاست.
مواد مغذي نانجو
۱ فنجان نان جوي پخته شده معادل يك سوم فنجان نان جوي پخته نشده است. مواد مغذي آن به شرح زير است:
- ۲۱۷ كالري
- ۱۰ گرم فيبر
- ۷ گرم پروتئين
- ۴۵ گرم كربوهيدرات
- ۱ ميليگرم منگنز
- ۲۳ ميليگرم سلنيوم
- ۳ ميليگرم مس
- ۴ ميليگرم ويتامين ب ۱
- ۱۶۲ ميليگرم فسفر
- ۸۰ ميليگرم منگنز
- ۸ ميليگرم ويتامين ب ۳
براي كسب حداكثر مواد مغذي از نان جو، توصيه ميشود ابتدا آن را بخيسانيد و پوست جو را بكنيد (قبل از پختن) و يا اينكه جوي پوستكندهشده را از مغازه بخريد.
۱۱ خاصيت نان جو
۱ – بهبود هاضمه
فيبر به مبارزه با اسهال و يبوست كمك ميكند و باعث تنظيم حركات روده ميشود. مصرف يك ماه نان جو تاثير مثبتي روي عملكرد روده و متابوليسم ليپيدها دارد.
فيبر موجود در نان جو براي كنترل تعادل باكتري موجود در هاضمه نيز مناسب است. همچنين نان جو ميتواند از سرطانهاي مربوط به سيستم هاضمه مثل سرطان روده بزرگ جلوگيري كند.
۲- كمك به كاهش وزن
فيبر موجود در نان جو به چربي سوزي كمك ميكند. فيبرها باعث تسريع فرايند حذف مواد سمي و اضافي در بدن ميشوند. بعلاوه غذاهاي حاوي فيبر باعث ميشوند تا سريعتر احساس سيري كنيد. اين امر باعث ميشود تا شما بيش از حد غذا نخوريد؛ بنابراين هرچه غذا كمتر بخوريد كالري بيشتري ميسوزانيد.
۳- مراقبت در برابر سنگ كيسه صفرا
بخاطر وجود فيبر نامحلول در نان جو، به زنان در پيشگيري از ايجاد سنگ كيسه صفرا كمك ميكند. فيبر نامحلول باعث مينيمم شدن اسيد رهاشده كيسهصفرا ميگردد و حساسيت انسولين را افزايش داده و سطح تريگليسيريد كاهش مييابد. طبق تحقيقات زناني كه غذاي فيبردار ميخورند ۱۷ درصد خطر كمتري براي سنگ كيسه صفرا تهديدشان ميكند.
ادامه مطلب لينك زير: